Admin&User - pcehbo (hoofdsite)

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Privacy&Beveiliging
Admin & User
Er zijn applicaties die onderscheid maken tussen een "Admin" en een "User". In eerste instantie lijkt het gebruik ervan op elkaar maar het onderscheid wordt niet voor niets gemaakt. Een "Admin" heeft veel meer bevoegdheden in een systeem dan een "User". Toch zijn er veel gebruikers die standaard het "Admin" account gebruiken waar het beter is een "User" account te gebruiken. Vaak komt dit voort uit onwetendheid en soms ook door gemakzucht.

Door verkeerd gebruik van het "Admin" account kan schade worden toegebracht aan een systeem. Iets wat door het gebruik van een "User" account nauwelijks kan. Het grootste gevaar van verkeerd gebruik van deze type accounts zit in een andere hoek; hackers. Als hackers beschikking hebben over het "Admin" account dan kunnen zij systemen overnemen, data kopieren of bijvoorbeeld live meekijken via een webcam.

Drie vuistregels
  1. Gebruik een "Admin" account alleen voor noodzakelijke wijzingen aan een systeem en gebruik verder alleen "User" accounts
  2. Maak aparte wachtwoorden voor "Admin" en "User"
  3. Wijzig altijd direct de standaard wachtwoorden die vanuit de fabriek worden meegegeven aan apparatuur zoals bijvoorbeeld een NAS of een IPcam.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu